Sportclub Leeuwen - RKSVN

vs
17/08/2013
Uitslag: 4 - 6

Wedstrijdverslag

Sterke tweede helft brengt Veteranen de winst in Leeuwen
Een mooie en warme zomeravond in Leeuwen maar voor voetbal is het net iets te warm. Een record aantal afmeldingen bezorgt de technische staf het nodig werk om een elftal  op de been te krijgen. Rick en Wim helpen ons uit,  waarvoor dank.

Hoewel de start van ons veel belovend is, is Leeuwen slagvaardiger en komt te snel op 0-2 daarbij flink geholpen door een klutsbal en flinke uitglijder die overigens prachtig met een boogballetje achter John  verdwijnt.  Ondertussen hebben we al een paar kleinere kansen gehad maar Patrick  en Rob brengen eindelijk de stand op 2-2. Wie dacht dat we nu het initiatief konden pakken heeft het mis en we vallen zelfs terug. Leeuwen heeft in deze fase weer het beste rendement en scoort nog 2x. De rust komt als een verlossing maar de stand is ongekend slecht voor ons: 4-2 achter.

Na rust is ons spel een stuk degelijker. Balcontrole en samenspel zijn er duidelijk beter op geworden. Rick heeft Gerard vervangen en zorgt voor het jeugdige elan.  Een hoge voorzet van rechts levert het eerste gevaar voor het doel van Leeuwen op. De keeper kan de bal met moeite via de paal uit de kruising werken maar wel voor de voeten van de gretige Patrick en het staat 4-3. Helaas raakt de keeper hierbij geblesseerd maar ook zijn vervanger kan ons niet meer stoppen. Joost tekent voor de 4-4 en Rob kan ook een mooie boogbal binnen schieten nadat hij zich zelf, na goed storen, in positie brengt. Leeuwen wordt nauwelijks meer gevaarlijk en ook een paar wissels maken het er niet beter op. Bij een van zijn acties penetreert Joost het strafschopgebied en wordt daarbij te veel gehinderd en bestraft de goed leidende scheidsrechter dit met een strafschop. Partrick benut deze en brengt zijn totaal deze wedstrijd op 3.

Ondanks het verlies van deze wedstrijd toch nog enige pluspunten ps ook nog eens opgemerkt door de tegenstander
* 3 debutanten waarvan 2 doelpunten makers (Bram en Jelle)
* 16 spelers aanwezig
* Doelpunt van t jaar door Ralph
* Goede scheids (volgens de tegenstander)
* Eerste helft 4-2 voorsprong (toch nog werken aan de conditie)
* Sterke vervanging van Berry (Seyfiftin)
* 3de helft glansrijk gewonnen

Minpunten
* Blessure Berry waardoor hij stopt
* Rommelige 2de helft door de vele wisselingen

Voor de neutrale toeschouwer een zeer doelpuntrijke wedstrijd (de laatse keer met 10 goals was tegen Linne 0-10)
Goede aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd tegen SVC 9 op de zondag om 10.30 (en dat na de pleinfeesten)

Van onze plaatselijke verslaggever

Opstelling

Wissels