Uitslag: 3 - 0

Wedstrijdverslag

Eerste wedstrijd FC Maasgouw Veteranen Thorn na zomerstop

SC.LEEUWEN VE – FC.MAASGOUW VE.TH    Uitslag: 3 – 0

Verslag wedstrijd Leeuwen – FC Maasgouw Veteranen Thorn, zaterdag 31 augustus 2013

1e helft: 1 – 0 ; 2e helft:  2 – 0 en 3 – 0

De eerste uitwedstrijd van Thorn na de zomerstop/vakanties tegen onze voetbalvrienden uit  Leeuwen heeft Thorn de wedstrijd met 3 – 0 verloren. In de eerste helft ging het spel op en neer en bood Thorn goede tegenstand in deze eerste wedstrijd terwijl voor  Leeuwen dit al reeds de derde wedstrijd was. Een terugspeelbal op Walter in het begin van de wedstrijd die voor enige hectiek zorgde niet meegeteld waren de eerste kansen van de wedstrijd voor Thorn. Een steekpass van Tonny werd door Rob rakelings over geschoten en vijf minuten later werd een aanval over rechts door Stan voorgegeven waar Rob net niet aan kon. Hierna kwam Leeuwen met een aanval waaruit een schot voorlangs ging. Door het te vaak rond spelen van de bal bleef het gevaar van Leeuwen lang uit. En kwam er uiteindelijk een schot dan ging dit over of naast. Na ongeveer 20 minuten spelen kon Marcel vanuit zijn linkerback positie oprukken waarbij hij zijn schot na een “een twee” combinatie  net over zag gaan. Een minuut later zette Leeuwen een mooie aanval op waarbij een voorzet aan de tweede paal een vrij staande leeuwen speler bereikte die makkelijk de 1 – 0 kon scoren. De gelijkmaker hing in de lucht, maar eerst een kopbal van Graham ging over en uit een corner van Rob werd een inzet van Tonny helaas van de lijn gehaald waarna het rust was.

Door enkele omzettingen, Tonny was geblesseerd uitgevallen, werd de tweede helft met vier middenvelders gespeeld. Omdat de eerste helft al veel inzet had gevergd en het voor Thorn de eerste wedstrijd was kreeg Leeuwen meer grip op het spel. Na een minuut of tien kon een middenvelder van Leeuwen van eigen helft doorgaan waarna hij Walter omspeelde en de 2 – 0 aantekende. Thorn bleef het toch proberen en schiep zich enkele kansen maar doelpunten bleven uit. Ook na een knappe actie van Rob kon niet afgerond worden en ging zijn schot over. Naarmate de wedstrijd vorderde groeide Walter naar grote hoogte en voorkwam hiermee dat Leeuwen de score kon uitbreiden. Echter nog eenmaal moest hij in de speler van Leeuwen die ook al de 2 – 0 scoorde zijn meerdere erkennen. Tegen het eind van de wedstrijd scoorde deze speler, die in menig eerste elftal niet zou misstaan, de 3 – 0 en bracht hiermee de eindstand op het scorebord.
Volgende wedstrijd spelen wij thuis tegen FC Hingen en zullen wij moeten proberen om het spel van de eerste helft weer op te pakken en hiermee resultaat te behalen.