Gisteren stond voor ons dreamteam de lastige uitwedstrijd tegen Rios Veteranen op het programma.

Helaas moesten een aantal vaste krachten verstek laten gaan voor deze kraker. Zo was de druk op de schouders te groot geworden voor Berry Zoetbrood en mocht Driekse van zijn vrouw niet meedoen vanwege een retegevoelige blessure. Gelukkig kon Driek wel dienst doen als grensrechter en verzorger waardoor de geliefde buitenspelval weer veelvuldig kon worden opengetrokken. Ook goaltjesdief Harrie Beckers kon helaas niet de gebruikelijke kapstok zijn voor ons spel.

Met een uitgedunde selectie (lees: precies 11 man) werd de warming-up aangevangen. Net voor de start van de wedstrijd was er nog een schrikmoment toen gelegenheidskeeper Raoul Latta een flinke uitglijer maakte in de doelmond. Na een klein oponthoud in verband met het vullen van het ontstane gat met 2 kuub zand, kon de wedstrijd starten.

Zoals gewoonlijk had de scouting weer zijn werk gedaan. Zo werd er vooraf gewaarschuwd voor een razendsnelle buitenspeler en een enorm doelgerichte spits. Na de wedstrijdbespreking liep het voorstopper Marco Puts dan ook al dunnetjes door de als broek dienstdoende tent.

Gelukkig had de snelle buitenspeler vooraf heel zwaar getafeld en had de gevaarlijke spits waarschijnlijk zijn tweelingbroer gestuurd, zodat de achterhoede niet of nauwelijks op de proef werd gesteld.

Helaas was onze doorgaans erg trefzekere voorhoede bestaande uit Gydo, Jeffrey en Robbie “Navelpluis” Geerman nog niet helemaal scherp in de eerste helft, waardoor er de nodige kansen om zeep werden geholpen.

Het grootste gevaar kwam dan ook van de vele met uiterste precisie getrapte hoekschoppen, die ervoor zorgden dat de speler van Rios die de punt van de vijf meter verdedigde, na een half uur met krampverschijnselen werd gewisseld.

Ongeveer vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Na een splijtende pass van de inmiddels weer ontnuchterde Mario Kemper, was het Robbie die met een aantal onnavolgbare heupbewegingen de keeper tot wanhoop dreef en de 0-1 aantekende.

Na de rust was het verzet van Rios snel gebroken. Via treffers van wederom Robbie en een geraffineerd stiftje van Mario werd er snel een 0-3 stand op het scorebord getoverd.

Ondanks het gebruikelijke “Frank de Boertje” van Arno Hodzelmans en de enorme aanvalsdrang van gelegenheids rechts- en linksbuitens Danny en Renco (in de opstelling toch echt opgenomen als rechts- en linksback), wist Raoul toch vrij eenvoudig de nul vast te houden.

Omdat de vele aanvalsgolven van Leeuwen niet verder kwamen dan paal of lat, bleef de teller op 3 staan. Dit resulteerde logischerwijs in een goede 0-3 overwinning. Hierdoor blijft de eerste plek in de “competitie” (zie https://www.on-tour.nl/stand/) nog steeds in het bezit van onze jongens.

Komende zaterdag staat de revanchewedstrijd thuis tegen Orsbeek (aanvang 16:00 uur) op het programma. Navraag bij de ticketservice van SC Leeuwen leert dat er nog enkele kaarten voor deze wedstrijd beschikbaar zijn. Dus komt dat zien!!!