De club

Sportclub Leeuwen

Sportclub Leeuwen is een gezonde voetbalvereniging binnen de regio Roermond voor een ieder die wil voetballen. Ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, geloof of woonplaats. Zowel prestatief als recreatief.

Binnen de gemeenschap wordt Sportclub Leeuwen gezien als een voetbalvereniging met een respectabele en goede naam. Hierdoor is betrokkenheid van diverse externe partijen ontstaan zoals ouders, sponsoren, lokale overheden e.d.

Verder is het een gezellige vereniging waar iedereen zich thuis voelt en waar men op een correcte en respectvolle manier met elkaar omgaat. Het naleven van fatsoensnormen en gedragsregels staat dan ook hoog in het vaandel.

Sportclub Leeuwen is ook een voetbalvereniging met een lage toetredingsdrempel waar in principe een ieder terecht kan om te voetballen op zijn of haar eigen niveau.

Historie

Sportclub Leeuwen werd op 1 juni 1961 opgericht in Cafe Baetsen te Leeuwen. Voor deze tijd speelde voetbal reeds een rol in het dorp. Al in 1922 werd de Leeuwer Footbal Club (L.F.C.) opgericht. Al snel wordt de club omgedoopt in Victoria en in 1929 verschijnt de naam V.V. Leeuwen.

Vlak na de oorlog in 1945 fuseert de club met M.V.C (Maasnielder Voetbal Club) en ontstaat S.V.V.M (Sportvereniging Victoria Maasniel)

In 1961 ontstaat vanuit de scouting het idee om weer een eigen Leeuwer voetbalclub op te richten en zo wordt Sportclub Leeuwen geboren.

Word ook lid van SC Leeuwen

Bestuur en Commissies

Vertrouwens­persoon

Wij willen een gezellige voetbalclub zijn waar iedereen met plezier voetbalt en zich thuis voelt. Hierbij hoort een veilige omgeving. 

Een vertrouwenspersoon bij onze voetbalclub is er voor alle leden, ouders en vrijwilligers die te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, of intimidatie. 

De vertrouwenspersoon binnen Sportclub Leeuwen is Monaïm Benrida. Je kunt bij Monaïm terecht voor een luisterend oor, advies en ondersteuning. Alles wat je bespreekt, blijft vertrouwelijk. Hij is te bereiken via onderstaand e-mailadres of via 06-15038491

Inschrijving verzonden

Bedankt voor je inschrijving, we hebben je bericht in goede orde ontvangen en nemen snel contact met je op.